Вироби з гарбуза (130 фото): вчимося робити своїми руками (покрокова інструкція для початківців)

Вибір та підготовка

Як зробити виріб з вибраного гарбуза? Вибираючи гарбузові плоди, варто приділяти увагу напрацьованим на практиці рекомендаціям:

  • Власне плід повинен бути абсолютно здоровим без подряпин, плям, пом’ятостей. Жодних порушень на поверхні;
  • Варто зупинити свій вибір на гарбузі з стеблем, що залишилися, розмірами від п’яти до десяти сантиметрів;
  • Висушується плід природним чином;
  • Виріс гарбуз не варто поспішати зірвати. Краще витримати її наскільки можна більш тривалий термін. Крім того, укривати її від вологи немає жодної потреби. Найкраще занести її до приміщення до початку сильних морозів;
  • Для зрізки варто скористатися добре відточеним ножем або ножицями. Тоді коренеплід буде цілесенький. Відгвинчувати гарбуз не рекомендується.




Для сушіння потрібно приміщення, де сухо і є необхідне провітрювання. З часом з плоду піде волога і за звуком можна легко визначити її готовність до обробки.

Взявши до рук сушений плід, треба несильно постукати по ньому і легенько струсити. Задзвенілі всередині насіння підкажуть про те, що гарбуз висох.

Здавна гарбузи викладали знизу ліжка. При необхідності їх діставали, щоб урізноманітнити своє меню.