Птах з яблука
Прикраса у вигляді птиці надасть святковому столу родзинки та своєрідності. Запрошені гості неодмінно гідно оцінять талант майстра і поцікавляться, як зробити виріб з яблук.
Потрібно:
- Велике яблуко;
- Перець горошок;
- Морківка;
- Зубочистки;
- Булавки;
- Лімонна кислота.
Хід робіт:
- Береться велике яблуко і відрізається в нього третина. Вона стане в нагоді пізніше для створення шиї та голови;
- З частини, що залишилася, вирізається тоненькі скибочки однакової форми в кількості 4 штук;
- Вирізаються аналогічні елементи з боків фрукта;
- Щоб фігурка не потемніла, м’якоть та нарізані скибочки необхідно оббризкати лимонним соком.
- Нарізані деталі слід укласти таким чином, щоб вони знаходилися в тому місці, звідки вони були вирізані і акуратно кожну скибочку трохи вивести у бік хвоста;
- Всі деталі кріпляться зубочистками;
- береться відкладена убік на початку опису частина яблука і з серединки вирізається шматочок шириною 1 см. Це буде шия птаха. За допомогою зубочистки вона встромляється в м’якоть яблука з двох сторін;
- З шматочка моркви формується дзьоб;
- Інший кінець зубочистки вводиться у тулуб. Пташку роблять очі з горошку перцю.
Дотримуючись опису майстер-клас зі створення виробів з яблук, вийде чудовий птах, якого після закінчення роботи потрібно збризкати лимонним соком.