Ялинка із солоного тіста
Яке ж свято обійдеться без виробу новорічної ялинки, та ще й своїми руками? Зробити її не так складно, як інші варіанти, потрібно лише трохи більше часу на запікання.
Для виробу потрібно:
- Картонна основа у вигляді конуса;
- Сіль, борошно та вода для замішування тіста;
- гострий ніж або ножиці, щоб сформувати голки;
- Фарби, пензлики, різний декор.
Етапи роботи:
- З картону потрібно склеїти конус. Його розмір повинен бути таким, який висоти хочеться бачити вироб;
- Для тесту потрібно взяти інгредієнти у таких пропорціях: склянку води, склянку солі та 2 склянки борошна. Замісити тісто;
- Тепер готове тісто наносять руками на конусну основу, товщина має становити сантиметр максимум півтора.Потрібно залишити невелику кількість тіста для верхівки;
- Ножем або ножицями потрібно створити імітацію голочок по всьому периметру виробу;
- З залишків тесту зараз потрібно виліпити зірку та закріпити її на виробі за допомогою зубочистки;
- Далі виріб запікається при температурі 180 градусів до застигання тесту;
- Виймається з духової печі, охолоджується, і тільки після цього можна приступати до розфарбовування та декорування. На солоне тісто добре лягатиме фарба, відмінно триматимуться намистини та бісер.