Пасхальне яйце: майстер-клас із описом та фото. Інструкція, як зробити та прикрасити пасхальне яйце

Дерев’яне яйце

Цей виріб не триватиме багато часу. А для роботи стануть у нагоді інструменти, які є в будинку. Для заготівлі потрібно вибрати свіжу гілку (вона не повинна бути сухою, але й сирою теж).Варто дотримуватися рекомендованого поетапного виконання виробу:

  • Довжина гілки для заготівлі 10 – 15 см (на розсуд виробника);
  • У центрі серцевини потрібно просвердлити отвір досить тонким свердлом (болт повинен важко вкручуватися);
  • В отриманий отвір слід закрутити болт із шайбою та обмежувальною гайкою;
  • Головку відпиляти таким чином, щоб шматочок стрижня, що залишився, можна було вставити в дриль;
  • Дрель із болванкою міцно зміцнити на поверхні і приступити до виточування стамескою форми яйця.

Виточене яйце ретельно висушити і покрити безбарвним лаком. Для такого виробу бажано виготовити підставку. Її зробити ще простіше. Від гілки, що залишилася, відпиляти валик в 2 – 3 см шириною і обробити аналогічно яйцю. Також покрити лаком.