Дерев’яне яйце
Цей виріб не триватиме багато часу. А для роботи стануть у нагоді інструменти, які є в будинку. Для заготівлі потрібно вибрати свіжу гілку (вона не повинна бути сухою, але й сирою теж).Варто дотримуватися рекомендованого поетапного виконання виробу:
- Довжина гілки для заготівлі 10 – 15 см (на розсуд виробника);
- У центрі серцевини потрібно просвердлити отвір досить тонким свердлом (болт повинен важко вкручуватися);
- В отриманий отвір слід закрутити болт із шайбою та обмежувальною гайкою;
- Головку відпиляти таким чином, щоб шматочок стрижня, що залишився, можна було вставити в дриль;
- Дрель із болванкою міцно зміцнити на поверхні і приступити до виточування стамескою форми яйця.
Виточене яйце ретельно висушити і покрити безбарвним лаком. Для такого виробу бажано виготовити підставку. Її зробити ще простіше. Від гілки, що залишилася, відпиляти валик в 2 – 3 см шириною і обробити аналогічно яйцю. Також покрити лаком.