Пенька та джут
В останні роки оформлення за допомогою шпагату та шнура з цих матеріалів впевнено набирає популярності. Їх колір, фактура, щільність та легкість обробки привертає увагу дедалі більшої кількості любителів хенд-мейду.
Такий шнур можна приклеїти по колу кільцями, спіраллю або фантазійними петлями, обвити їм кільце або обклеїти його заздалегідь підготовленими елементами, виготовленими з цього матеріалу (котушками, вузлами, плетінками тощо).
Його можливості такі багаті, що іноді виріб, в оформленні якого використовуються, наприклад, шнури різної товщини, додаткового декору і не потребує. Каркас, обклеєний прядивом або джутом, вже гарний. Тому вибирати доповнення треба помірно і обережно, наголошуючи на скромній витонченості матеріалу.
Макарони, гудзики, крупи
В основу дизайну різдвяного вінка може лягти насипна техніка з використанням матеріалів, які можна знайти у господарстві. Стануть у нагоді макарони, крупи, боби. Красиво і святково виглядатиме розсип гудзиків.
Якщо ви маєте намір зупинити свій вибір на одному з цих варіантів, варто трохи ущільнити каркас і додати йому обсягу та опуклості. Зробити це можна, приклеївши в середній частині кільця смугу зім’ятого паперу (газети, журнальні сторінки, зошитові або альбомні листи).
Щоб поверхня основи знову стала рівною, обклейте піднесення шаром серветок або шматочків паперу (пап’є-маше). Потім можна розпочинати оформлення.
- Нанесіть на невелику ділянку каркасу шар клею
- Насипте або обережно викладіть на ньому макарони, крупи або гудзики
- Працюйте з невеликими ділянками, щоб клей не висихав раніше часу
- Повторюйте цю дію, поки кільце не буде обклеєно повністю
- В одному виробі можна чергувати елементи різних розмірів та форм
- Коли клей висохне, струсіть те, що не приклеїлося. Якщо утворилися проміжки, заповніть їх.
- Пофарбуйте готовий каркас аерозольною фарбою.
- Вінок, оформлений ґудзиками, можна не фарбувати, якщо це відповідає задуму.
Цей спосіб підходить і для оформлення різдвяного вінка природними матеріалами: листям, шишками, жолуді, насінням, гілочками тощо.